СВЕВЛАД                     www.svevlad.org.rs                     СВЕВЛАД                     www.svevlad.org.rs
 

 

 

РЕАКЦИЈЕ НА ОТИМАЊЕ СРПСКОГ КОСМЕТА

КОЈЕ СУ ИЗ СЛОВЕНСКОГ СВЕТА

СТИГЛЕ НА ''СВЕВЛАД''

 

 

 

 

Удружење ''Родна вера'' /Чешка/
23.05.2008.

Браћо Срби!
На дан 21. маја 2008 године је влада Чешке републике признала самосталност албанскога Косова. Ми, подписани чешки грађани, се с овом одлуком не слажемо. Ово је оскрнављење успомене свих настрадалих од сличног отцјепљења пограничних области Чехословачке у јесен 1938 г.
Bаздушним нападима на Југославију у 1999 г. и сљедечим владањем на Косову и Метохији су западне велесиле лишиле српски народ колијевке његове државности и све родновјерце дио територије, гдје су се штовали наши богови. Дошло је до непријатељског запосједања братске земље, с којим се не можемо и никада нећемо сложити.
Јесмо једне крви. Дубоко саосјећамо са Вама и чврсто се надамо да ће на крају све добро испасти и бози наших предака ће довести српски народ натраг у његову заплијењену домовину!

Родна вјера, удружење обожаваоца словенске вјере у Чешкој републици
Витослав (Штефан Пилат), Драган (Петр Валента), Здеслав (Зденек Миташ), Јарослав (Ј. Јановец), Љутобор (Павел Јанак), Свјатослав (Јири Атвери), Станислав (С. Хулин), Хотјебуд (Рихард Бигл) (чланови)
Игор Кедер, Шћепан Мајровски (присталице)

Одговор: Драга браћо Чеси, дубоко се надам да је потпуно природно да свака трагедија која задеси било који словенски народ изазива саосећање ако не свих Словена, а оно његовог најмудријег и најздравијег дела. Aли и више од тога. Дубоко верујем да ће ускоро доћи дан када ћемо сви ми заједно скупити толико снаге, ојачати, и најзад гласно викнути, да се до неба чује: ХОЋЕМО ЈЕДИНСТВЕНУ ДРЖАВУ СВИХ СЛОВЕНА!
Само јединствени, то сви знамо и то нам је свима историја показала, можемо све! Верујући да ће нам у томе здушну подршку пружити наши родни богови, од срца вам захваљујем на солидарности и сестрински вас поздрављам!
А.М.О. Житомисла - аутор информ. центра ''Свевлад'' 

 

Владимир Ринковски /Пољска/, пол. партија Савез словенски
23.03.2008.
Wesołych Świąt Wielkanocnych. życzy . Włodzimierz Rynkowski
Na naszej stronie internetowej jest nasze stanowisko w sprawie Kosowa.
Zdjęcia z manifestacji przyślemy w najbliższym czsie.
Stanowisko Związku Słowiańskiego w sprawie Kosowa
Związek Słowiański stanowczo odcina się od decyzji polskiego rządu uznającej "niepodległe państwo" Kosowo. Decyzja ta podjęta wbrew prawu międzynarodowemu i elementarnym zasadom etyki jest szkodliwa dla interesów Polski, obniża prestiż naszego państwa i naszą pozycję w świecie słowiańskim.
Kosowski precedens stwarza niebezpieczeństwo dla integralności terytorialnej Polski. Siły, których celem jest destabilizacja naszego terytorium, znajdą podbudowę teoretyczną dla swych działań. Pamiętajmy Kosowo to Serbia, tak jak Śląsk to Polska. Traktujmy decyzję rządu jako podjętą nie w naszym imieniu i pozostańmy razem z naszymi braćmi Serbami.
http://www.zs.org.pl/index.html

 

 

Павел Тулајев /маг. Атенеј, Русија/ пренео је подршку Србима која долази из Француске
19.03.2008.

Bonjour, Merci pour votre solidarite avec Serbie. Pavel Toulaev

18.03.2008., 22:41:29:
Bonjour,
Veuillez noter dans vos agendas la conférence suivante : "Aujourd'hui le kosovo, demain la France"
Samedi 29 mars à 15hau 58 cours tolstoi à Villeurbanne, conférence animée parFranck, qui a servi au kosovo en 1999(20 ans de monitorat dans les Commandos deMarine,17opérations extérieures) et Josselin qui a servien 2000 et 2001 au Kosovo.
Des membres del'association www.solidarite-kosovo.com seront présents.
Débat suivi du verre del'amitié.Stands sur place.
Entrée Libre.

 

 

Владимир Владимиров /Русија/
15.03.2008.
Завтра во Дворце Молодёжи города Екатеринбурга пройдёт конференция "Наследие предков".

24.03.08 с 15.00 состоится митинг протеста против раскола Сербии и
отделения края Косово, приуроченый к 10-й годовщине с начала НАТОвских
бомбёжек и вторжения в Югославию.

 

 

Божидар Митровић /Русија/
15.03.2008.
Possaljite svojim prijateljima. Da li ce ova akcija ruskih rodoljuba dati rezultate videcemo. Ali mozze samo i uz nassu konkretnu podrssku i Bozju pomoc.
Косовски фронт : Први удар

Пре месец дана се збио догађај који је у принципу био очекиван, али за који су се сви здравомислећи људи надали да се ипак неће десити: 17. фебруара 2008. године су албански терористи, који су приграбили власт у српској покрајини Косово, уз подршку САД и ЕУ прогласили своју „независност“ од Србије. Тако је тим неправедним чином пређена она невидљива међа иза које почиње рат не просто против Србије, већ против Правде, против Бога.

Руски народ је одвајкада био посебно осетљив на свакојака испољавања неправде, поготово ако се она чини духовно и крвно блиским људима. И сада је бол братског народа одјекнуо у душама Руса који браћи-Србима учињену неправду дубоко примају к срцу. На таласу тих догађаја у Русији је почело формирање широког друштвеног покрета „Косовски фронт“ који је себи поставио за циљ пружање сваке могуће помоћи српском народу, а такође позвао све неравнодушне људе да организују акције солидарности са Србијом. Већ 19. фебруара 2008. године у Кијеву је код амбасаде Србије одржан митинг у организацији Српске заједнице Украјине „Свети Сава“ уз учешће козачких и друштвених организација. Пикет у Москви је одржан 23. фебруара, у Тули -- 24. фебруара. А 26. фебруара су одржана два пикета одједном -- у Новосибирску, у организацији организације „Лад“ (склад) где се окупило преко 50 људи -- козака, учесника разних војно-родољубивих удружења итд. а други пикет је истовремено одржан у Москви, преко пута зграде Министарства иностраних послова. На њему је учествовало преко 200 људи, међу којима су били представници разних православно-родољубивих организација, као и Срби који живе и раде у Москви. Током тог пикета је обзнањен почетак акције „Плава врпца -- Русија за Српско Косово!“ у знак подршке српском народу.

29. фебруара је одржан велики митинг у Дњепропетровску. Истог дана је у Новосибирску поново одржан митинг у организацији „Лада“. А 2. марта је исто удружење организовало Вече пријатељства „Исте боје -- иста вера“ на коме су учествовали представници Срба из расејања у Новосибирску.

4. марта је у Санкт-Петербургу одржано молитвено стајање у подршку српском народу. Око 200 људи неравнодушних према судбини братског народа коме одузимају свету земљу Косова и Метохије дошло је да изрази солидарност са Србима и молитвено их подржи. Белоруски козаци су 10. марта 2008. године одржали молебан у подршку братског православног народа. Има сазнања о томе да су одржане многобројне спонтане акције подршке Србима, без одобрења власти.

Све су те акције тек врх леденог брега. Не зна се тачно колико је још одржано акција у разним градовима, селима, насељима Русије, Украјине, Белорусије. У свакој цркви, сваком манастиру узносиле су се молитве за браћу-Србе. Житељи московске општине Перово су, на пример, излазећи из зграда могли видети летке у подршку Србије, а на квакама улазних врата, стубовима, дрвећу -- плаве врпце које символизују подршку Српском народу. Исте такве врпце су многе руске девојке по градовима Русије уплитале у кике. Русе је толико запрепастила неправда изведеног безакоња да су се неки заклели да неће скинути плаве врпце све док Косово и Метохија не постане слободно. Никад још од почетка 1990-их година није у Русији било толиког полета родољубивих осећања.

Упоредо с акцијом „Плава врпца“ почела је акција „Руске заставе над Србијом“. Организатори те акције су предложили да се прикупљају и шаљу у Србију сви символи и атрибути у вези Русије -- заставе, грбови итд., изражавајући на тај начин подршку Србији од стране народа Русије. Борба српског народа за свету земљу Косова и Метохије изазвала је огроман стваралачки полет саосећајних Руса. Тако су направљени плакати на тему неодвојивости Косова и Метохије од Србије, написани стихови и многобројни чланци. Тако Руси изражавају своју подршку српском народу који се нашао у тешкој ситуацији.

Акције протеста против отцепљења Косова и Метохије одржане су свугде, у свим престоницама света где у расејању живе представници српског народа. Тако су, на пример, митинзи одржани у Вашингтону, Бриселу, Женеви, Сиднеју и другим светским престоницама. У словенским државама -- Пољској, Чешкој и другим такође су одржане масовне акције чији су учесници -- ни издалека само Срби -- изражавали подршку Србији и њеном народу. А у Пољској су, на пример, током фудбалске утакмице између два пољска тима која се играла 24. фебруара, навијачи истакли велики натпис „Косово је Србија!“.

Посета представника Покрета Србији имала је огроман значај за развој покрета „Косовски фронт“ у Русији. Српска јавност је током тог пута добила веродостојна сазнања о размерама покрета. Представник Покрета је на митингу у Косовској Митровици пренео речи подршке читавог руског народа и његове одлучности да свим расположивим средствима доприноси ослобођењу свете косовске земље. Представник Покрета се сусрео и са светски познатим режисером Емиром (Немањом) Кустурицом у његовом селу Мокра Гора. Кустурица је обавештен о реакцији Руса на збивања у Србији и добио на поклон козачку нагајку (кратак бич од уплетеног ремења) коју су му послали сибирски козаци. Режисер је у разговору исказао мисао да ће бити немогуће ослободити Косово без озбиљне војне операције. Озбиљни српски војни стручњаци сматрају да ће Србија, ако у наредних годину дана не уђе у рат за ослобођење Косова, у најскорије време престати да постоји као целовита држава. Притом сви сматрају да Србија тренутно уопште није спремна за озбиљна војна дејства, и да је општа геополитичка ситуација крајње неповољна за било какав оружани сукоб.

Изводећи закључак прве етапе борбе за ослобођење Косова и Метохије може се поуздано рећи да су акције подршке српском народу одржане у преко 50 градова, насеља и села Русије, Украјине и Белорусије. У тим акцијама је по најскромнијим проценама учествовало око пола милиона људи. У 25 градова Русије, Украјине и Белорусије већ постоје организације „Косовског фронта“ и бујица људи који желе да се прикључе том покрету не јењава. У „Косовски фронт“ су се досад укључиле и читаве организације као што су Московска подружница „Савеза Руског народа“, Савез Православних Рипидоносаца, „Народни Сабор“. Тренутно основне програмске документе „Косовског фронта“ представљају „Косовска грамата“ из 2006. године, Посланица Владике Рашко-Призренског Артемија од 14. фебруара 2008. године, Позив „Косовског фронта“ од 18. фебруара 2008. године.

„Косовски фронт“ ће се у својим дејствима руководити искуством и методама покрета Словенских комитета (Аксакова-Черњајева) из друге половине 19. века. У то време су Словенски комитети деловали на територији читаве Русије и вероватно представљали најуспешнији позитивни друштвени покрет у последњих 150 година. Те организације су у оно доба прикупљале огромне прилоге за борбу Словена против турског јарма, организовале и финансирале велике групе руских добровољаца па чак и српске и бугарске устаничке одреде. Словенски комитети су одиграли огромну улогу и у културном препороду балканских Словена.

Оно што се у Русији збило после 17. фебруара представља испољавање најузвишенијих осећања Руса који као да на тај начин ступају у редове војске светог Цара Лазара који бије непрекидни Видовдански бој на Косовом Пољу, бој за Царство Небеско.

У ове дане почетка Великог Поста завршава се прва етапа дуге борбе за ослобођење Косова. Она се изразила у многобројним акцијама подршке српском народу о којима је већ било речи. Ту етапу можемо назвати Први Косовски удар после кога треба да уследе многобројни нови удари чија учестаност не треба да опада, већ да расте, да непријатељ не би могао доћи себи од оне моћи и снаге коју садржи војска светог Цара Лазара.

На крају овог прегледа „Косовски фронт“ наводи кратак програм дејстава којим ће се руководити у најскоријој будућности.

Седам косовских удара

Први Косовски удар -- извођење широких акција подршке српском народу у виду митинга, пикета, скупова, молебана, литија и др.

Други Косовски удар -- свеопште формирање структура „Косовског фронта“: у сваком граду и селу мора се појавити подружница Покрета. Фронт мора постати најмасовнија друштвена организација у Русији. У његове редове морају устати милиони људи. Непријатељ мора видети нашу снагу и престрашити се.

Трећи Косовски удар -- широки рад са становништвом и јавним гласилима на разјашњавању; израда и ширење плаката, мајица са символиком Србије и „Косовског фронта“.

Четврти Косовски удар -- за ослобођење Косова су неопходна огромна финансијска средства и ми их морамо прикупити. Буџет „Косовског фронта“ ће бити тако устројен да ће половина свих приложених средстава ићи у такозвани „стабилизациони фонд“ у коме ће се акумулирати средства за случај заоштравања ситуације у Србији и ради могућности хитног пружања делотворне помоћи. Друга половина финансијских средстава ће ићи на организацију и рад на разјашњавању.

Пети Косовски удар -- помоћ, укључујући и финансијску, српским родољубивим организацијама.

Шести Косовски удар -- допринос стварању у Србији система војно-родољубивог васпитавања омладине по узору на руски.

Седми Косовски удар -- подршка напорима Руске владе у ствари праведног решавања „косовског питања“.

Све за „Косовски фронт“, све за Победу!

www.kosovofront.ru

http://golos-za.ru

www.srpska.ru

Телефони

+7 -915-323-21-86

(495) 410-22-86

Електронска пошта

osds@mail.ru

kosovofront@yandex.ru

kosovofront@list.ru

Поштанска адреса

140150, Московская область, Раменский район, п.Быково, а/я 8

 

 

Андреј Староверов /Русија/ послао је песму Николаја Рачкова обј. у Газети
13.03.2008.
«РОССИЯ ОСТАВИЛА СЕРБИЮ НАЕДИНЕ С НАТО».

В мире доброго мира не видно,
Всё безумней, циничней дела.
Мне за Сербию больно. Мне стыдно,
Что Россия её подвела.
Этот факт бьёт по сердцу, по нервам,
Подтолкнули мы их на краю.
А ведь сербы спасли в сорок первом
И Москву, и Россию мою.
Не ушли от глобальных коллизий,
Не спаслись, не остались в тени.
Целых двадцать немецких дивизий
В сорок первом сдержали они.
Каждый воин в бою был не робок.
Надо знать, что в Европе в тот час
Только сербы и были бок о бок,
Только сербы и бились за нас.
Плачь, душа. Распахни им объятья.
Поддержи при любой их грозе.
Это наши последние братья
По крови, по любви, по стезе...
Николай Рачков

 

 

С. Базлов /лекар, Русија/ превео је са српског корачницу ''Ја знам свој циљ...''
12.03.2008.

Я знаю цель и знаю свой путь,

я знаю, куда идти,
это неблизко – я понимаю,
но очень хочу дойти.
*
К той цели святой
твердо взгляд обращен,
и путь к ней далек,
но этот путь - мой.
*
За честь и славу Сербии
с кличем на устах
я буду идти вперед, повторяя:
«Сербия, живи в веках!»

 

 

Андреј Антонов /Русија/
11.03.2008.
Выражаем поддержку сербскому народу. Борьба за целостность Сербии далеко не закончена.

 

 

Дијана Семјонова /изучавалац словенских језика и глагољице; Петроград, Русија/
11.03.2008.
Я всем сердцем присоединяюсь - ''Živela древняя Srbija!'', ''Živela цветущая Srbija!'', ''Živela прекрасная Srbija!''!!!

 

 

В. Закањи /Канада/
10.03.2008.
......... i mi smo organizovali protest ovde povodom proglasenja nezavisnosti Kosova, tako da smo bili zauzeti oko toga. Uspeli smo da dospemo do medija, tako da su nas prikazali na 2 lokalne tv stanice, mada ovde na to niko ne obraca puno paznje, posto je Kanada pokazala 1999 na cijoj je strani, ali mi to radimo cisto radi nase duznosti i savjesti, a na odluku kanadske vlade, tesko cemo da uticemo.

Kanada se jos nije zvanicno izjasnila dali ce da prizna Kosovo ili ne, mada sam 99% siguran, da nemaju problema oko otcepljenja Kvebeka, da bi momentalno priznali Kosovo.

Uglavnom, skupilo nas se oko 250-300 na minus 19, smrzli smo se do kosti, cak su 2 dece morali da voze u hitnu, ali smo dobili oko 400 potpisa za peticiju protiv proglasenja Kosova, koja se jos popunjavala, tako da ce je ove nedelje predati kanadskoj vladi. Protesti su se takodjer odrzali u Torontu i u Vankuveru...

 

 

Мартин Улик, Словачка
07.03.2008.
Otcepenje Kosova shvatamo kao napad protiv celog slovenstva. Zato ne sme da bude ni jedan Sloven ravnodušan. Svaki bi je Sloven trebao javno izraziti potporu Vama, Srbima, svoje braće. Svako bi se morao potruditi u okviru svojih mogućnosti da se ispravi ovaj međunarodni zločin. Pretežna je većina Slovaka protiv otceplenja Kosova. Samo mali deo našega naroda ima maglu i laži u glavi, diktirane zločincima iz USA i EU.

Poslali smo otvorena pisma svim predstavnicima slovačke vlade sa izazovom da Slovačka ne priznaje Kosovo kao državu. Slična smo pisma poslali i veleposlanstvima slovenskih država. 15. marta organizovaćemo proslavu godišnjice postanka 1. Slovačke republike koju bismo hteli povezati sa protestom protiv otceplenja Kosova. 15. marta hoćemo početi celoslovačku kampanju s plakatima za teritorijalnu celovitost Srbije. Detalji o našoj delatnosti na našoj web stranici www.sho.sk . Verujem u konačnu pobedu pravde koja je na našoj strani. Bogovi će vam u tome pomoći.

 

 

Matjaž Anžur, istoričar /Volk Turjanski, Staroverska župa Svetovid, Slovenija/
05.03.2008.
Dragi moji u Srbiji !
U svoje ime se izvinjavam sa svinjariju koja se dogodila u slovenačkom parlamentu, koja na kraju krajeva sa voljom naroda nema ništa. Bojim se da če na kraju krajeva pare ipak poravnat sve.

 

 

Mагазин ''Атенеј'', Руски императорски покрет, Руска партија, Партија Народни савез и ОК Руског марша /Петроград, Русија/
02.03.2008.
Сограждане! Друзья! Поддержим братьев – сербов!
4 марта пройдет митинг солидарности с братским народом Сербии.
Место проведения – ул. Малая Конюшенная, у памятника Гоголю.
Начало в 18.00. Акция согласована с властями.
Друзья! Давайте поддержим братский народ, который никогда нас не предавал. Поддержим братьев-славян, которые в обоих мировых войнах сражались плечом к плечу с нами, проливая кровь и погибая ради нашей общей Победы! Это кремляди предали Сербию – а не наш народ!
Покажем всему миру, что мы по-прежнему поддерживаем справедливую борьбу сербского народа за свою свободу и за свою землю.
Сербы сегодня говорят: "нам не на кого больше надеяться - кроме Бога
и России". В митинге примет участие и отслужит молебен о спасении Сербии о. Геннадий Беловолов, настоятель храма св. ап. и ев. Иоанна Богослова, вернувшийся из Сербии.
Наша поддержка сербским братьям сейчас очень необходима!
Оставим наши политические разногласия. Приходите все, приглашайте своих друзей и товарищей! Вместе мы – сила!
Приглашаем всех на Русский Марш 9 мая. www.velros.info, www.rus-imperia.info т.8 905 213 79 37, 8 921 344 95 16, 995 84 73
Русское Имперское Движение. Русская Партия. Партия Народный Союз.
Оргкомитет Русского Марша.

 

 

Уједињени родноверни Украјине
29.02.2008.
1 березня - акція на підтримку Сербії
Члени Об’єднання Рідновірів України взяли участь у пікетуванні Міністерства закордонних справ.

Розкол братньої Сербії за сприяння агресивного блоку НАТО та Євросоюзу не може лишити байдужими національно мислячі сили в Україні. Захід прикривається позірною боротьбою з міжнародним тероризмом, вже в котре сприяє ісламістам у розвалі слов’янської держави. За підтримки США албанські ісламісти здійснили агресивні дії стосовно Македонії, і ось тепер від Сербії відтято Косово – край, що має сакральне і священне значення для сербської нації, колиску їхнього православ’я, землю политу кров’ю всіх балканських слов’ян.

Цей прецедент тільки підсилить сеператистські настрої по всій Європі. В тому числі і в Україні. Особливо в Криму, де вже зараз ісламські радикали відчувають себе як в себе дома, нехтуючи законними правами корінного слов’янського населення.

Українські націоналісти і соціалісти вимагають від уряду України не визнавати незалежність так званої новоствореної албанської держави в Косові і виступити на боці братньої українцям Сербії.

Гасла акції:

"Сьогодні Косово, завтра Крим?", "Єдність Сербії - Єдність України", "Косово jе српско!"
Організатори акції: Українська націонал-трудова партія, Кров і Честь – Україна

 

 

Љ. Ристић /САД/
28.02.2008.
Slava!
Sto se tice nas Srba, nema sta da se prica. Nasi su ovde k'o i tu, od skoro pola miliona ljudi u chicagu i okolini skupilo se mozda 3000, pa sad ti gledaj. A za mene je to uzasno, ja sam isao i idemo ja i zena opet u subotu. Nije u pitanju sad Kosovo k'o Kosovo, nego princip, jer to je nase, a da ne pricam o istoriji i sve ostalo, ali kao sto je rek'o Patrijarh, cekali smo pre cekacemo i opet, ne moze nesto nama da se uzme kad nam je dato od BOGA.

 

 

Андрей Рэмович Староверов /www.oum.ru, Русија/
27.02.2008.
Пишу Вам тяжёлое время для всех славян, особенно для сербов. Крепитесь, практически весь западный мир, да и восточный под управлением запада ополчился сегодня на сербов. Это одно из важнейших испытаний для сербов. К сожалению, славяне сегодня разобщены и мы, русские не меньше чем другие славянские народности. Государство наше захвачено антиславянскими силами и
сегодня нам особенно не чем вам помочь. Но знайте одно, душою русские с вами. Настанет то время, когда наше единство возродится и мы опять будем сильны и способны отстаивать свои правила жизни на этой Земле.

 

 

Наталка Андријанова /новинар, члан Савеза писаца Русије/
27.02.2008.
Конечно, то, что сейчас творится в Сербии отразится и на европейских странах, и на Америке! Обязательно что-то переменится в мире!
Крепитесь, дорогие друзья! Вся нормальная общественность на вашей стороне.

 

 

Владимир Владимиров /Русија/
27.02.2008.
Отправил петицию следующего содержания.
KOSOVO POLE is only Slavian land. Albanian gangs - go out! Косово Поле - Славянская земля! Албанские бандиты - убирайтесь вон!
http://www.plamyasvargi.narod.ru/rodniki/main.html Прочтите статью:
"Гуманизм против человека". Там всё ясно сказано!

 

 

Владимир Ринковски у име партије Савез словенски /Пољска/
26.02.2008.
Rząd Polski uznał dzisiaj "państwo" Kosowo. Jest na to tylko jedno
słowo; hańba. Serbowie jesteśmy z Wami.

 

 

Аустријска партија слободе /порука из не-словенског света/
26.02.2008.
"Cherweni, cherni, zeleni i orangewi predadoha syrbite w Kosowo. Edinstweno Awstrijskata partija na swobodata zastawa w zashtita na narodnostnoto i choweshkoto prawo na syrbite!"
Strache: Zahlreiche Einladungen von serbischen Verbänden, Vereinen und Kirche strichlinie

Serbische Vereine empört über Einladungspolitik des Dachverbands

Viele serbische Vereine und deren Vertreter empören sich über den von der SPÖ gelenkten Dachverband serbischer Vereine und seine Einladungspolitik. "SPÖ-Kanzler Gusenbauer war - gemeinsam mit ÖVP-Außenministerin Plassnik - der führende Treiber der völkerrechtswidrigen Anerkennung des Kosovo", betont FPÖ-Bundesparteiobmann HC Strache. "Und jetzt versucht die SPÖ auch noch die Serben in Österreich zu missbrauchen."

Für seine mutige und aufrechte Haltung hat der FPÖ-Chef bereits Tausende positive Mails erhalten. Es kommen auch etliche Einladungen von serbischen Verbänden, Vereinen und der serbisch-orthodoxen Kirche, denen Strache gerne nachkommen wird. "Rot, Schwarz, Grün und Orange verraten die Serben im Kosovo. Einzig die FPÖ steht zum Völker- und Menschenrecht für die Serben."

 

 

Непознати, Русија
26.02.2008.
Слава Сербии!!!
Живео Србия!!!(так -или нет незнаю)
За СЕРБСКОЕ КОСОВО!!!

 

 

Наталија Андријанова /новинар, члан Савеза писаца Русије/
25.02.2008.
Я с болью в сердце слушаю телепередачи, когда говорят о прекрасной Сербской земле, некогда единой! Трудно воспринять в то, что сейчас творится в Косово... Весь русский народ душою с вами, дорогие наши сербские друзья!
Что сейчас можно сделать?

 

 

Дијана Семјонова /изучавалац словенских језика и глагољице; Петроград, Русија/
25.02.2008.
Я с болью в сердце слушаю телепередачи, когда говорят о прекрасной Сербской земле, некогда единой! Трудно воспринять в то, что сейчас творится в Косово... Весь русский народ душою с вами, дорогие наши сербские друзья!
Что сейчас можно сделать?

 

 

Уредништво магазина ''Атенеј'' /Москва, Русија/ о протестима рус. патр. организ. 23.02.
25.02.2008.
Фотоотчет о сегодняшней акции и видео:
http://self-portrait00.livejournal.com/85901.html
http://darthputin.livejournal.com/65873.html
http://rutube.ru/tracks/483194.html?v=4dc4bdf9bc3cc1417c02e11fcce74fc8
С уважением, Ateney

 

 

Данслав Чирков, општина ''Словенство /Бостон, САД/ послао је текст о протесту у Петрограду
24.02.2008.
САНКТ-ПЕТЕРБУРГ, 23 февраля.
Несанкционированный пикет в поддержку сербов у американского Консульства на Фурштадской улице разогнали с помощью ОМОНа, передает корреспондент ИА «Росбалт-Петербург».
В 12.35 МСК перед американским консульством собралось около 40 человек. Молодежь выступала под лозунгами «Сербы — наши братья!», «Косово — сербская земля!», «Косово — сердце Сербии!», «Русские и сербы — братья!». Уже через 10 минут к собравшейся молодежи подошел сотрудник милиции и рекомендовал им разойтись, сказав, что в противно случае милиция будет вынуждена
применить законные меры.
В 12.51 МСК к месту проведения несанкционированного пикета подъехал автобус с ОМОНом. После чего собравшиеся начали поспешно расходиться.
Однако, уйти удалось не всем: двое молодых людей были задержаны и доставлены в отделение милиции.
http://www.rosbalt.ru/2008/02/24/459339.html

 

 

Галина Лозко - вол. Зореслава, др филозофских наука /Кијев, Украјина/ и саопштење ОРУ
24.02.2008.
Мы поддерживаем Вашу борьбу за единство Сербской земли. Косово должно принадлежать Сербии!
Саопштење ОРУ: Ми протестуємо проти нахабного втручання американських агресорів у внутрішні справи європейської держави Сербії! Об’єднання Рідновірів України висловлює свою солідарність і підтримку в захисті єдності й цілісності Рідної Землі, якою для сербів споконвіку було і є Косово!
Перун буде з вами, І силу дасть вам. Слава братам-слов’янам! Смерть ворогам!

 

 

Владимир Ринковски, председник пол. партије Савез словенски - Związek Słowiański /Пољска/
23.02.2008.
Jako Związek Słowiański organizujemy pikiety poparcia dla Serbi 14.02.2008 pod przedstawicielstwem Unii Europejskiej. Następna będzie:
termin - 27.02.2008r. godz.14.00
miejsce - Warszawa ul.Szucha 23 przed Ministerstwem Spraw Zagranicznych
Nasza strona internetowa www.zs.org.pl e-mail zs@zs.org.pl
Kosowo to Serbia!

 

Пољска политичка партија Савез словенски за среду 27. фебруара у 14 часова је најавила протесни скуп у Варшави испред Министарства спољних послова. Протестанти се противе признавању 'независности Косова'.
Четрнаестог фебруара 2008. године присталице ове партије су упутили апел представништву Европске комисије у Пољској да не признаје тзв. независност Космета, а такође и организовали протест испред овог Представништва.

 

 

Ждислав Словински, издавачка кућа 'Топорел' /Пољска/
23.02.2008.
Podpisałem się pod petycją http://www.thepetitionsite.com/petition/905791187 nr. 108091

 

 

Јосип Черешњовски /Украјина/
22.02.2008.

Я от не розумію ну якого дітька туди пхаються американці? І що взагалі дивно
- чому вони на стороні мусульман??

 

 

Микола Пономаренко /Украјина, САД/
22.02.2008.

... бо дійсно, більшість американців не підтримують і не підтримували війну на Балканах. І не тілкьки рядові громадяни а і ряд політиків також. Проте, адміністрація Клінтона переконала публіку, що Америка спасала мусульман від геноциду, який робили серби... Це був основний аргумент.

Мені здається, що адміністрація Клінтона цю війну створила для ряду цілей -
1. Мати військову присутність на Балканах.
2. Випробувати ряд військових маневрів і дій для покращення армії.
3. За великі гроші-хабарі від арабських країн, за які ми не знаємо.
4. Клінтон це зробив для відволікання уваги преси від своїх "походжень" з Монікою.
5. Насолити Росії.

 

 

Александар Кержајев, директор Историјског музеја /Краснојарск, Русија/
22.02.2008.
Сегодня обязательно напишу протест в сенат США по поводу незаконности их действий в отношения Косово. Без Косово нет Сербии, это понимают многие, чтобы ни говорили, Косово было и будет Сербским. Долой независимость Косово!
Сербский народ Россия с Вами!

 

 

Павел Тулајев, уредник часописа Атенеј /Москва, Русија/
22.02.2008.

Благодарю тебя за все сообщения и обновления. Я всегда с интересом читаю Ваши материалы, когда есть возможность.
Конечно, мы выражаем свою солидарность с Сербией по Косово.
Не дамо Косово! КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!
В России сейчас публикуется много статей в защиту Сербии, и я думаю, что нам вместе удастся отстоять единство и территориальную целостность Сербии.

 

 

Дијана Семјонова /изучавалац словенских језика и глагољице; Петроград, Русија/
21.02.2008.
Я, как и все кто помнит о том, что он Славянин, присоединяюсь к словам протеста против надругательства над Сербией. Думаю, что люди в России, которые способны думать, понимают, что следующая очередь за Россией.
Чтобы противостоять наглым действиям враждебной нам культуры, всем Славянам нужна общая идея, которая объединит их, повернёт их лицом к своим истокам.
Сайт, http://slavene.ru, который я открыла, разработан с целью поиска этой идеи.

 

 

Александар Кержајев, директор Историјског музеја /Краснојарск, Русија/
21.02.2008.
Искренне сожалею по поводу
насильственного отторжения Священной для всех сербов земли, которая благодаря агрессивной политике США и им подобным, превращена в бандитское скопище под названием "государство" Косово. Я верю, что придёт время и Сербия вернёт себе Священную косовскую землю.
С уважением и признательностью ко всем Сербам!

 

 

Антон Радославов Рачев, инжењер /Русе, Бугарска/
21.02.2008.
Support Serbia: Blood and Honour Bulgaria stands behind our serbian commrades in their fight against the albanian ... invaders! Please join the battle together with us in order to stop the ... breed in Europe!
No Independence For Kosovo!!!

 

 

Matjaž Anžur, istoričar /Volk Turjanski, Staroverska župa Svetovid, Slovenija/
20.02.2008.
Puno čitam ovih dana internetne stranice u vezi sa Kosovom.
Na stranici časopisa DELO je bilo napisano u komentarima ovo: " Rupel nima pravice priznavati Kosova mimo volje ljudstva, ki je pri tem vprašanju vsaj razdeljeno oziroma je nagnjeno v korist Srbije. Ampak kaj pa lahko pričakuješ od ameriških hlapčkov."
Bilo je puno kontaktnih TV emisija sa anketama. Pop Tv na primer 20.ooo glasača. 69 % je bilo protiv priznavanja Kosova, 31 % za priznavanje. Od prilike je i danas takav rezultat, ali se pogoršava. Na snagu stupaju mediji, koji manipuliraju sa stanovništvom. Tako na primer imaš stalno na prvim stranicama "napad na ambasadu i Mercator". Sa jedne strane, sa druge, sa treče, odozgo, ispod, ovaj komentar, onaj komentar. Običnom stanovništvu nije jasno zašto palite naše stvari, kad mi stojimo uz vas. Rupel i ova vlada danas zastupa samo 25 % klerikalnog stanovništva. Jedva svi čekamo da odu!!! Neznam dali če doči bolji?? Videčemo.
Puno analiziram političku situaciju i moram ti kazat, da se je od našeg odvajanja iz Jugoslavije puno promenilo. Nikad nisam pomislio, da mogu novogodišnja slavlja u Beogradu, Guča, itd. uspostaviti novu slovenačko-srbsku ljubav. Ali to se dogodilo, to mogu bez preterivanja reč.
Mlada generacija je danas u večini apsolutno na srbskoj strani. Ja radim koliko mogu, ali niko u mojem društvu koje je dosta veliko nije ni pomislio, da bi se Kosovo priznalo, i to me iznenadilo !! Tako da ako možemo mi sa našim tehničkim sredstvima, da bilo kako utičemo na prijatelstvo naših naroda, reci pa ču
pisat.

Znaš da sam u sokolskoj organizaciji jedan od važnijih lica. I sa njima smo u stalnom solidarnom kontaktu!

 

 

Партија слободе /Партия СВОБОДА - Бугарска/
Антон Рачев, инжењер из Бугарске, поставио је тему о Косову на сајту Партије слободе, као и линк ка странама на сајту Свевлад које говоре о српском Косову.
20.02.2008.
Заедно можем повече!
http://www.freedompartybg.free.bg/cgi-php/phpbb2/viewtopic.php?t=52

 

 

Веће украјинских родноверних /Кијев, Украјина/
Рідновірський інфомаційно-аналітичний ресурс "Віче" http://www.viche-info.com
19. 02. 2008.
Косово: початок ганебного краху Європи
В неділю сербська провінція Косово і Метохія проголосила свою незалежність в односторонньому порядку.
Текст декларації перед депутатами краєвого парламенту зачитав прем'єр-міністр краю Хашим Тачи.
Визнання Косова з боку низки країн очікується найближчим часом. Президент США вже заявив, що «косовари тепер вільні», але не уточнив від кого.
Косово: початок ганебного краху Європи /Написав Родослав Сівер/
Европейский разлом /Написав Дмитро Кисельов/
Сербські ветерани штурмують кордон Косово /Написав Родослав Сівер/

 

 

Званично саопштење општине ''Дуло'' /Русе, Бугарска/
Антон Рачев и Атанас Ганчев
19.02.2008.
На 17.02.2008г. в сръбската провинция Косово едностранно бе обявена независимост. САЩ, Великобритания и Франция отново демострираха антантската политика на двойни стандарти. Европейският съюз се въздържа, като даде възможност на отделните си страни-членки да вземат самостоятелно решение. Русия, както и на другите православни страни от региона - Гърция, Румъния, Грузия и др., отказаха да признаят Косово за независима държава.
Днешните управници на България се стремят да печелят време, като с премерени приказки се опитват да разсеят общественото внимание, а всъщност да признаят под сурдинка това грубо потъпкване принципите на международното право и в един подходящ момент да направят политически метан пред задокеанските си господари.
Убеждават ни, че Косово не би бил прецедент, който едва ли ще доведе до "ефекта на доминото", но поучени от горчивите уроци на историята, ние не сме убедени, че един ден няма да осъмнем с ислямска дъга на Балканите - от Албания през Македония и Родопите до Анкара и Северен Кипър.
Решително се обявяваме против безродната политика на управляващата ни коалиция, доминирана от протурска партия, и като разбираме чувствата на сръбския народ, се обявяваме против нарушаването на държавния му суверенитет.
Предупреждаваме, днес Сърбия - утре, не дай Боже, Орфеева Родопа!

 

 

Званично саопштење Управе словенске родноверске општине ''Словенство'' из Бостона, САД
Данслав Чирков
19.02.2008.
К Словенам Сербији
В свјази с објавленијем независимости Косово от Сербији, Обчество "Словенство" зајавлјајет:
Ми верим што вес Словенскиј Свет с Вами!
Да будет взајимност всех Словен силој Вам, длја сбереженија јединства Словенској Земли!
Живела Словенско Сербско Косово!
Слава Сербам! Слава Словенам!
Правленије обчества "СЛОВЕНСТВО".

 

 

Роман Миколајев /волхв Богумир, Родна православна вера, Кијев, Украјина/
18.02.2008.
Слава Рідним Богам!
... рідновіри України підтримують сербських братів у їх прагненні до ЄДИНОЇ СЕРБІЇ!!!
Косово - слов"янський край!

 

 

Валериј Барсуков, инжењер /Краснодарска академија ведске културе, Краснодар, Русија/
18.02.2008.
Примите мои самые глубокие сожаления и соболезнования по поводу утраты вашего духовного и культурного центра, а также героического исторического места Косова.
Проклятые империалисты и глобалисты все делают, чтобы унизить и поставить на колени славянские народы. Сначала они развалили Югославию, но сербы им не покорились, и они как стервятники бомбардировали вашу землю. Сербы не покорились и на этот раз, они оторвали Черногорию. А теперь на святой сербской земле Косове организовали бандитское, фашистское государство, это раковая опухоль на сердце Европы. Но сербы гордый народ и его не покорить злодеям и кровопийцам. Мы с вами плачем, но знаем, что придет наше время и злодеи, палачи сербского и всего славянского народа будут наказаны по всей строгости Божеских законов. В 2012 году заканчивается Сварожий круг и все темные силы должны сгинуть с лица земли. Вы молодые еще и увидите свой народ счастливым и свободным на своих исконных землях. От всего сердца целую и обнимаю вас мои родные и любимые.

 

 

Matjaž Anžur, istoričar /Volk Turjanski, Staroverska župa Svetovid, Slovenija/
18.02.2008.
Pratimo svaki čas dogadjanje na Kosovu. Nadam se da znate da smo uz vas. To ne mogu tvrdit za sve slovence, i kod nas žive štakori. Tužno kod toga je to, da smo slavenska brača kod toga tako pocepani.

 

 

Сергеј Базлов, лекар /Твер, Русија/
17. 02. 2008.

Да, что должно было случиться, то и случилось: албанцы Косова объявили о независимости. Сегодня целый день наше ТВ показывает репортажи из Косова и Сербии. Европа сделала свой выбор - мир теперь будет другим...
Все равно: Косово - ваше!

 

Povratak na Sloveni danas